Tegelsten

Jag har VÄRLDENS bästa idé till en youtubevideo. Denna totalt genomawesome:a video är basserad på denna, redan existerande, film: Idén är såhär: Kille står och håller på att mura och sedan säger han: Det är slut. Har vi mer tegelsten?
och ja... ni fattar grejen. Om du känner för att tillverka denna film så varsågod. Jag vill inte ha någon ekonomisk ersättning för den, bara jag får se dan är jag nöjd.

/L

Ubuntu



Jag har en misstanke, jag kan inte direkt påstå att den är basserad på fakta men jag är ändå nästan 100% säker på att jag har rätt. Nämligen att det det inte finns någon tekniskt begåvad människa. Eller rättare sagt. Någon som kan något om Linux och Ubuntu. (Vilket om man ska vara helt korrekt inte behöver utesluta det första men det skiter jag i ärligt talat) Jag kan ha fel, jag skulle väldigt gärna vilja ha fel. Om du känner dig träffad av ovanstående så får du gärna kommentera något! Jag har nämligen ett probelm. Jag lyckas inte få spotify att fungera på Linux och dessutom så går det segare än... jag vet inte, något väldigt segt. Min dröm är att någon gång skaffa två datorer så att jag kan ha linux på den ena och Windows på den andra men tills dess så får jag nöja mig med att köra båda på samma dator vilket förmodligen är anledningen till att det går så segt...


/L

Mitt episka hat

Behöver jag säga exakt hur länge jag har väntat på denna dagen? Alla som känner mig borde känna till mitt episka hat mot snö vid det här laget. Har i smyg bett till någon form av sommargud sedan i Oktober. Men om man tittar på yr.no:s långtidsvarsel så ser det rätt okej ut:



Plussgrader nästan hela nästa vecka. Epic WIIIIIIIN!!!!!

När vi ändå pratar om saker som jag stör mig på till episka mått så borde vi avhandla särskrivningar. JAG HATAR SÄRSKRIVNING! Därför har jag letat rätt på en hemsida som heter srivihop.nu, den är förvisso nerlagd nu men allt som är skrivet där finns kvar så ALLA går in där och tittar och lär er hur man gör för att inte särskriva. Nästa gång jag ser en särskrivning på facebook så kommer jag att bränna en flagga av något slag...

/

Jag ska bli vig!

Det bästa med mig är väl att jag är så bra på allt. Sedan så är jag ju rätt ödmjuk också. (ppppppp)

Jag vet inte varför jag skrev det där, tyckte bara att det var rätt kul så jag tyckte att ni borde tvingas läsa det. (jag är ond MUHAHAHA) På tal om ondskefulla skratt så MÅSTE ni höra mitt "hej jag är ett ondskefullt geni som ska till att ta över världen med en tops, 2,5 meter ståltråd, en kapsylöppnare samt tre damtussar"-skratt. Det är rätt så ondskefullt. Kommer nog att kunna ta över världen utan ovanstående saker. Alla kommer att ge upp då de hör det.

Jag tror att jag ska sluta, jag vet inte, göra något innan jag bloggar eftersom det blir bara flummigt. Jag tror att  substansen på det här inlägget är mindre än vad vätgas är. Anledningen till det är att jag egentligen inte har något att skriva om men jag vill absolut INTE skriva något fjortisinlägg om vad jag t.ex. har gjort i dag om det inte är vesntligt.

Till sist så har jag sista sak att säga. Nämligen: jag ska bli såhär vig någon gång:



OJ! Höll på att glömma, jag ska ju Teas:a för i morgon också då den spännande fortsättningen av Zhia kommer. Jag har för övrigt inte bestämmt mig för om jag ska kalla den del ett och förra för prolog eller om jag ska kalla den del två? Någon som har någon idé?

/L



Snobbslide

Jag vet att ingen kommer att läsa detta förns i morgon så jag vet inte varför jag skriver detta egentligen. Jag misstänker att det har något att göra med att om jag inte skriver något varje dag så kommer jag att börja slappa med det och då kommer den här bloggen att faila redan innan det har gått en vecka. Det vore obra med tanke på mitt kreativa namn. Och JA MAJA! Det är mer kreativt än ditt bloggnamn. Du får säga vad du vill.

Jag jobbar starkt efter tesen: Don't mention the competition. ;)

Jag vill minnas att jag sa att jag skulle skriva en massa om curling på denna blogg också, det blir inte så mycket skriva om curling nu. Ni får nöja er med en bild som jag tog i dag.



För övrigt: Om ni är vänner med mig på facebook så måste ni gå in och kolla kommentarerna på denna bild. De är rätt kul (för mig iaf)

Linus out!

100% dubbelmoral



En sak slog mig i dag på skolan. Eller rättare sagt jag blev helt övertygad om en sak jag bara anat tidigare i dag. Det var mellan två lektioner som vi satt nere i kaffeterian. Det här är egentligen oviktigt men i alla fall så kom Lars (fritidsledare) och tvingade oss att vara med på kort till någon form av colage för att förbättra skolmaten. (fråga mig inte hur de hade tänkt göra det men de har säkert någon bra plan) I alla fall så fick man ett sådant där papper som man alltid får när det handlar om bilder som ska publiceras. Man måste ha målsmans underskrift för att få vara med. På det papperet så hade de skrivit lite intressanta saker om Pul: lagen (Personuppgiftslagen) där de nämnde att de inte fick ha identifierbara bilder utan målsmans godkännande. Då kände jag hur arg jag blev. Måste de ha en underskrift för varenda liten bild som de ska göra något med men de har inget problem med att lämna ut bilder med namn, adress, telefon och postnummer i skolfotokatalogen. vad är skillnaden? Det är säkert fler som tittar i den än på deras andra projekt. "Nej men skolfotokatalogen betalar man ju för så då får vi ju inte mer pengar till våran redan överfyllda kommunkassa (vet inte om det finns något som heter så men ni fattar) så det får väl vara okej" Nej det är inte okej. Antingen avför ni att man måste ha målsmans underskrift för att få vara med på kort eller så inför ni det i skolfotokatalogen också. Var konsekventa!

/L

Zhia Prolog

Hej. Nu kommer första delen av följetången Zhia. Det här är prologen och den är lite kortare än vad de andra delarna kommer att vara. Del 2 kommer när den är färdig men tills dess:

År 2099

Radaw stod vid kontrollbryggan på skeppet och höll noggrann uppsikt över skärmarna framför honom. Ingenting fick gå fel nu, de hade inte råd med misstag. Han gnuggade sig i ögonen, de hade inte råd med sömn heller. Teamet räknade med honom, han måste vara stark men framför allt behövde han behålla fokus. Deras uppdrag var för viktigt för att något skulle få gå fel. Det var därför han stod framför skärmarna fyrtioåtta timmar i sträck utan att lämna dem som så mycket som en bråkdel av en sekund. Hans uppdrag var egentligen väldigt enkelt, håll koll på all in och ut data som flimrade förbi på skärmarna och se till så att inget ovanligt inträffade. Hände det att något ovanligt mot all förmodan inträffade så skulle han trycka på den stora röda knappen lite till höger om alla andra knappar på kontrollpanelen. Detta skulle starta ett larm över hela skeppet och kaptenen skulle tvingas fatta ett svårt beslut. Oändliga rader av tecken och siffror susade förbi över skärmarna i en sådan hastighet att någon mer otränad person inte skulle ha kunnat urskilja dem. Även om de hade kunnat urskilja tecknen så hade de inte kunnat fårstå vad de betydde. Detta var emellertid inget problem för Radaw, han kunde både läsa och förstå koderna som snabbt susade förbi. Inget ovanligt. Han kom på sig själv med att slappna av litet.
“Inga misstag” påminde han sig själv. Han fortsatte att stirra på skärmarna, mer fokuserat än förut.  En skärm fångade hans intresse. Mönstret i koden på just den här skärmen hade ändrats till något han aldrig sett förut. Han studerade det ingående och försökte reda ut  vad det betydde. Han stelnade till när han insåg kodens innebörd. Han skakade på handen när han tryckte på den röda knappen lite till höger om alla andra knappar på kontrollpanelen.

(fortsättning följer...)

/L


Beginning of an era

Då hade man blivit med blogg då. Igen. Jag vill inte tänka på vilken blogg i ordningen det är men nu glömmer vi allt det gamla och börjar på ny kula IGEN. Jag misstänker att det kommer att gå bättre den här gången än de föregående därför att denna blogg har ett så mycket bättre namn än alla de andra tillsammans. Overdoseoflinus alltså vilket på ett enkelt sätt sammanfattar vad denna blogg kommer att vara. På tok för mycket jag helt enkelt. Jag tänkte skriva om lite olika saker. Framför allt tänkte jag skriva om saker jag stör mig på och saker jag anser vara konstiga i min närhet, samhället och världen i största allmänhet och göra det med en gnutta humor. Sedan kommer jag att dyrka TV-spel, framför allt Kingdom Hearts, Dead by April, Radiogamer, Curling och andra saker som jag får för mig att älska samt mitt hat mot sötlakrits. Till sist tänkte jag att jag skulle ha ett sci-fi äventyr som en slags följetång i flera delar. Jag har döpt det till Zhia, ni kommer att förstå varför. Det kan hända att det finns många frågetecken kring det är för något och hur det kommer att fungera men jag tror att ni kommer att fatta eftersom och jag tror också att ni kommer att gilla det. Som om inte det var nog så tänkte jag tvinga lite roliga personer att gästblogga här också. Så att det inte blir en skadlig överdos av "the most awesome person on tha globe"

 

För övrigt så borde jag hitta på någon kul avsigningsfras men det får bli en senare fråga. Är det någon som har något förslag så får ni gärna posta det som en kommentar nedan.

 

Oj förresten, höll ju nästan på att glömma: Nej bloggen är inte blå för att det blev inte så, så nu behöver ni inte anmärka på det heller för jag vet att ni kommer att göra det annars.

 

/L

RSS 2.0