Acceptance beyond borders



"Jag är fascinerad av att det finns folk som är helt immuna mot kunskap"

Jag ska berätta en sak. Den saken är att jag skäms över att vara ”rocker” om man nu kan kalla mig för det. Jag gillar rockmusik i alla fall. Som de flesta vet så gillar jag till råga på allt också den hårdaste delen av rock. (death-metal) Jag har alltid stått för detta oavsett vad folk har sagt men i dag började jag känna att jag inte riktigt vill stå för detta längre.

 

Anledningen till detta då? Har jag må hända blivit frälst av Justin Bieber? Absolut inte, ni kan vara lugna där. Emellertid så brukar jag mute:a högtalarna ibland och stödsätta på ”Baby” då jag en gång läste att ”Friday” hade nått en miljon views snabbare än ”Baby”. Därför resonerar jag som så att jag måste stötta Justin i kampen emellan dem då han i alla fall har lite talang någon stans.

 

I alla fall, i brist på annat att göra så scrollade jag ned och läste kommentarerna till klippet. Det var ingen trevlig läsning. Ingen människa förtjänar att höra sådana saker. Oavsett hur dålig musik han/hon gör. Hade det varit jag som utsatts för dem så hade jag förmodligen begått självmord då vissa kommentarer uppmanade till detta.

 

Eftersom jag i första hand lyssnar på rock när jag är på youtube så har jag ganska bra koll på ruckmusiken där. När man läser de kommentarerna så är det helt annorlunda klimat. Det finns inte en ”hatfull” kommentar. Det är bara i princip: ”I love you guys” osv. Finns det någon negativ kommentar så är de allt som oftast riktade mot Justin Bieber av någon anledning.

 

Vad kan man då dra för slutsats av detta? Den slutsats jag kommit fram till är inte fin men jag tror att den är riktig. Det är att det är de som lyssnar på rockmusik som skriver hatkommentarer medan de som gillar musik som Justin bieber inte bryr sig om vad andra lyssnar på. Jag vill nu officiellt ta avstånd från allt hat mot Justin Bieber, Rebecka Black och alla andra som får ta emot hat på Internet. Jag säger inte att jag gillar deras musik, bara att jag inte bryr mig om dem. Folk får gärna lyssna på deras musik bara jag slipper. Det tycker jag att alla andra borde anamma också. Kom ihåg att de som lyssnar på sådan musik inte försöker påverka det ni lyssnar på så varför ska ni göra så mot dem?

/L


RSS 2.0